cva-jan-de-m-nwsbr

Mijn naam is Jan de Mooij, ik ben 50 jaar en woon in Rotterdam. Ik hou mij in het dagelijks leven bezig met mijn eigen bedrijf HERMON Erfgoed, een herontwikkelaar van Monumentaal Vastgoed gevestigd in Slot Zeist. Maar het grootste deel van mijn tijd ben ik in de hippische wereld actief. Vanuit de Grandstand in ons mooie Kralingse bos ben ik ondermeer algemeen directeur bij het CHIO Rotterdam, het oudste internationale topsport evenement van Rotterdam en het enige 5* concours in Nederland. Ook ben ik algemeen directeur van de Stichting Hippische Alliantie Rotterdam, waarbinnen o.a. het CHIO Rotterdam, Rijvereniging De Hazelaar en de Rotterdamsche Manège samenwerken om de paardensport te verbeteren. Ik ben ook vice-voorzitter van de Stichting Equus, waar particuliere paardensportliefhebbers samen genieten van hun favoriete sport en sinds kort ben ik bestuurslid van de Stichting Internationaal Hippisch Kennis- en Innovatiecentrum Metropool Rotterdam – Den Haag. Sinds oktober 2015 ben ik toegetreden als Lid Comité van Aanbeveling van de People’s Business Beurs, Postillion Convention Centre WTC Rotterdam.

People’s Business: winter-stroodorp
Het CHIO Rotterdam staat als internationaal paardensport evenement bij het bedrijfsleven bekend om z’n uitstekende netwerkmogelijkheden. Met grote ontvangsten, loges en tal van hospitality mogelijkheden heeft het bedrijfsleven het CHIO Rotterdam inmiddels opgenomen in de top 3 van hospitality evenementen in Nederland. En wie kent niet het gezellige stroodorp als dé ontmoetingsplaats voor ondernemend Rotterdam in het Kralingse Bos in juni. Een aantal jaren geleden hebben wij People’s Business opgenomen in onze 12-maandenkalender en bouwen wij elk jaar in januari ons stroodorp na in het Postillion Convention Centre WTC Rotterdam zodat we ook in de winter een ontmoetingsplek hebben voor onze zakelijke relaties.

Het CHIO Rotterdam goes Beyond Smart Cities
Vorige maand heeft Rotterdam de FEI European Championships 2019 toegewezen gekregen in drie disciplines, te weten springen, dressuur en para-dressuur. Dat gaan wij als CHIO Rotterdam samen met de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond (KNHS) organiseren met ondersteuning van Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland (KWPN) en een aantal Rotterdamse partijen (Rotterdam Topsport, Rotterdam Festivals en Rotterdam Partners). Dit EK 2019 maakt het voor ons mogelijk om een aantal nieuwe innovatieve dingen te ontwikkelen. En dat zijn initiatieven op allerlei gebieden die niet alleen tijdens het EK, maar vooral ook daarna een legacy voor de sport, de stad en het evenement moeten opleveren. De economische belangen van het EK zijn enorm. In het kader van het EK willen we onder de werktitel ‘Het Nieuwe Paard’ innovatie realiseren. Het Nieuwe Paard is een platform met internationale ambities voor het versterken van innovatie binnen de paardensport. Het platform werkt vanuit het gedachtengoed van de Next Economy. Ontdekken en maken staan centraal. Hierbij is het van belang dat innovatie zichtbaar is en bijdraagt aan verbindingen binnen de stad. Vanuit diverse projecten werken de partners aan de ontwikkeling van waarde voor alle betrokkenen bij het EK en de regio, denk aan:
• Het B2B Platform ‘Het Nieuwe Paard’
• Battle of Talents
• Maken van het beeld ‘Het Nieuwe Paard’ met interactieve beelden, die rondreizen door stad en wereld
• Paviljoen van de Toekomst
• Innovatieve en toegankelijke paardenactiviteiten houden in Nederland.
• Talentontwikkeling Sport & ‘Next Economy’ in de wijken