Programma

Hier het programma van 23 en 24 januari 2019.

Woensdag 23 januari
16.00 – 21.30  Netwerkvloer geopend
17.00 – 18.15   Plenair kennisprogramma
Wim van Rooijen (Fountainheads), Jan Peter Balkenende en Siemen Cox (Blue City)
18.15 – 18.30   Spectaculaire opening met Jan Peter Balkenende en Jan Rotmans

19.00 – 19.20  Masterclass Theater 1
                           Social Seeder, Waarom employer branding key is voor duurzame groei, Patrick Depauw
19.00 – 19.20   Masterclass Your Navigator Theater
                           RauwCC – De laatste contenttrends, Maarten Reijgersberg
19.20 – 19.40    Masterclass Your Navigator Theater
                           Your Navigator, Ondernemers delen kennis en ervaring, Eric Leenderts
19.00 – 19.30   Speeddaten Sessie 1
19.30 – 19.50   Masterclass Theater 1
                           Fountainheads, Haak je aan of blijf je achter?, Wim van Rooijen
20.00 – 20.20  Masterclass Theater 1
                           Renewi, In 3 stappen naar circulair afval, Gilbert de Raad
20.00 – 20.20  Masterclass Your Navigator Theater
                            In2Waste – De Weg naar een circulaire economie, Stefan van Alphen
21.30                  Einde eventdag

Donderdag 24 januari
16.00 – 21.30   Netwerkvloer geopend
17.00 – 17.30   Speeddaten Sessie 2
18.00 – 18.30   Speeddaten Sessie 3
18.30 – 18.50   Masterclass Theater 1
                           Postillion – Artificial Intelligence ‘The Next Generation Employee’, Erik-Jan Ginjaar
19.00 – 19.20   Masterclass Theater 1
                           Social Seeder, Waarom employer branding key is voor duurzame groei, Patrick Depauw
19.00 – 19.20   Masterclass Your Navigator Theater
                           RauwCC – De laatste contenttrends, Maarten Reijgersberg
19.20 – 19.40    Masterclass Your Navigator Theater
                           Your Navigator, Ondernemers delen kennis en ervaring, Eric Leenderts
19.30 – 19.50   Masterclass Theater 1
                           BlueCity Lab – De noodzaak en kansen van een circulaire samenleving, Nienke Binnendijk
19.30 – 20.00   Speeddaten Sessie 4
20.00 – 20.20  Masterclass Theater 1
                           Renewi, In 3 stappen naar circulair afval, Gilbert de Raad
20.00 – 20.20  Masterclass Your Navigator Theater
                           In2Waste – De Weg naar een circulaire economie, Stefan van Alphen
21.30                  Einde eventdag


PEOPLE’S ACADEMY


Plenair kennisprogramma

Op woensdag 23 januari 2019 vind het plenaire programma plaats vanaf 17.00 tot 18.15 uur. Tijdens deze kennissessies deelden inspirerende sprekers hun ervaringen en namen het publiek mee in het thema: ‘Metropoolin Transitie’.

Masterclasses
De masterclasses zijn verdiepende kennissessies van 20 minuten in kleine theaters op de netwerkvloer. Alle Masterclasses hebben betrekking op het thema.

PEOPLE’S NETWORK

Speeddaten

Tijdens People’s Business is er ook de mogelijkheid om te speeddaten met ondernemers uit de metropool Rotterdam-Den Haag. Het speeddaten wordt begeleid door een professioneel team. Gedurende een half uur zitten twee ondernemers iedere 5 minuten tegenover elkaar. In 30 minuten wisselt iedere deelnemer 6x door en op die manier heb je in een zeer korte tijd met 6 verschillende ondernemers kennis gemaakt. Na het speeddaten ontvangt iedere deelnemer per email de gegevens van alle deelnemers uit de eigen speeddate sessie, tenzij men aangeeft niet op de te distribueren lijst te willen staan en deze dan zelf ook niet zal ontvangen.

AANMELDEN PROGRAMMAONDERDELEN
Zowel voor het plenaire programma, de masterclasses, als voor speeddaten kun je je tijdens de registratie voor People’s Business aanmelden. Na de keuze van de programmaonderdelen tijdens het registratietraject is het middels de link in de bevestigingsemail mogelijk deze keuze nog aan te passen.

Nadat je je hebt geregistreerd ontvang je in de bevestigingsmail met een QR-code en een link om de Event-App direct te downloaden. Boven de QR-code staat een persoonlijke registratiecode. Voer deze code in bij het inloggen op de app en jouw gegevens, incl. toegangsbewijs, worden geladen.
Deze app zorgt voor extra interactie tijdens het evenement en verlaagt de drempel om te netwerken.
Bezoekers kunnen elkaar van tevoren (AVG-proof) contacten en er worden automatisch slimme matches gemaakt. Daarnaast kun je vanaf januari in de app de interactieve plattegrond vinden, het volledige programma bekijken en je direct registreren voor workshops.

Haal het maximale uit People’s Business en download de app direct na je registratie. Start gelijk met het maken van connecties!

Blijf op de hoogte van onze bijeenkomsten door je in te schrijven voor de nieuwsbrief.

BIOGRAFIEN


Prof. dr. Jan Peter Balkenende
Voormalig minister-president en hoogleraar Governance, Institutions and Internationalisation aan de Erasmus Universiteit

Prof. dr. Jan Peter Balkenende was in de periode van 2011 tot halverwege 2016 partner bij EY (Ernst & Young). Hij richtte zich op Corporate Responsibility, internationale zaken en onderwerpen die zich bevinden op het snijvlak van de publieke sector en de private sector. Sinds 1 juli 2016 is hij External Senior Advisor to EY.

Daarnaast is hij voorzitter van de Dutch Sustainable Growth Coalition (DSGC), een samenwerkingverband van acht Nederlandse multinationals die kennis ontwikkelen en delen over de integratie van duurzaam en verantwoord ondernemen in de strategie en het bedrijfsmodel van ondernemingen. DSGC bestaat uit Unilever, DSM, AKZO-NOBEL, Friesland Campina, Philips, Shell, KLM en Heineken, wordt ondersteund door VNO-NCW en gefaciliteerd door EY.

Sinds 2010 is Jan Peter hoogleraar Governance, Institutions and Internationalisation aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ook is hij voorzitter van de Maatschappelijke Alliantie en International Advisory Board van Rotterdam. Per 1 september 2017 is hij toegetreden tot de Raad van Commissarissen van ING.

Jan Peter studeerde economische en sociale geschiedenis en Nederlands recht en promoveerde op het proefschrift ‘Overheidsregelgeving en maatschappelijke organisaties’ aan de Vrije Universiteit Amsterdam en was werkzaam bij de Academische Raad, het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA en als bijzonder hoogleraar aan de Vrije Universiteit. Hij was gemeenteraadslid van Amstelveen en lid van de Tweede Kamer. Van 2002 tot 2010 was Balkenende minister-president en minister van Algemene Zaken en in die hoedanigheid tevens voorzitter van het Innovatie Platform.

Voorafgaand aan zijn premierschap publiceerde hij over tal van onderwerpen, zoals innovatie, ontwikkelingssamenwerking, Europese integratie, publiek-private samenwerking, sociale zekerheid, overheidsfinanciën, armoede, economische groei, vertrouwen in de economie en de rol van de onderneming in de maatschappij. Balkenende ontving vijf eredoctoraten van universiteiten in Hongarije, Japan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten.

 

Siemen Cox
Ondernemer en inspirerend spreker. Hij werkte lang bij banken en verzekeraars, maar in 2008 veranderde zijn gehele blik op het leven. Online zag hij de documentaire The Crash Course voorbij komen. De docu vertelde vanuit economisch perspectief waarom we op het gebied van duurzaamheid simpelweg niet door kunnen gaan zoals we nu doen. ‘Dit kan zo niet langer’ dacht hij meteen. Hij dacht het niet alleen, hij stak er ook daadwerkelijk meteen een stokje voor. Siemen begon in zijn privé-leven veranderingen in gang te zetten. Hij plaatste zonnepanelen op zijn dak, begon regenwater op te vangen en kocht een houtkachel (waarvan hem toen verteld werd dat deze CO2-neutraal zou zijn). Het zaadje der duurzaamheid was geplant. Maar hij wilde meer doen.

In 2012 besloot Siemen een cursus over Permacultuur (= wetenschap voor het ontwerpen van de menselijke leefomgeving op een manier die ecologisch duurzaam en economisch stabiel is) te volgen. ‘Hier werden mijn plannen bevestigd en werd dit onderwerp echt een levensovertuiging’ vertelt Cox. ‘Ik dacht dat ik tijdens de cursus een techniek zou leren om tuinen aan te leggen, maar ik leerde een totaal holistische kijk op het leven en onze cultuur te ontwikkelen.’ Hij moest en zou hier ook op zakelijk vlak meer mee gaan doen. Siemen kreeg tijdens de cursus het boek De Blauwe Economie van Gunter Pauli aangeraden. Daarin stonden allerlei tips over het daadwerkelijk duurzaam maken van productie en consumptie door goed naar natuurlijke systemen te kijken. Zijn oog viel op een tip over het gebruiken van paddestoelen. En zo ging het balletje rollen. In januari 2013 begon hij met RotterZwam. Later richtte hij met compagnon Mark Slegers BlueCity op en is hij inmiddels ook betrokken bij Coffee Based. Stuk voor stuk bedrijven waar geldt: impact eerst.

Ideale circulaire wereld
‘De ideale wereld omtrent circulaire economie, is een samenleving die in balans is met zijn natuurlijke omgeving. Die niet meer gebruikt dan de natuur kan produceren. We zijn gewoon afhankelijk van de natuur namelijk.’ Wat Siemen aanraadt aan mensen die ook aan de slag willen met verduurzaming, is om zich eerst simpelweg te verdiepen in dit onderwerp. ‘Daarnaast vond ik de Permacultuur-cursus echt heel erg inspirerend. Ik zou dit zeker aanraden. Als ik dan nog een tip mag geven zou ik mensen vertellen om dit in het buitenland te doen. Daar geven ze de cursus vaker in twee volle, aansluitende weken, waar het in Nederland vaak verspreid is over meerdere maanden. Zo duik je er echt dieper in en heeft het maximaal effect.’ Daarnaast heeft Siemen een boek geschreven, genaamd De Blauwe Revolutie, waarin hij in vier simpele stappen uitlegt hoe bedrijven kunnen verduurzamen.

 

Gluren bij de Buren door Luxaflex klein formaatJan-Henk Bouman en Wim van Rooijen 

Fountainheads Jan-Henk Bouman en Wim van Rooijen hebben twee zeer verschillende CV’s die bij nadere bestudering een aantal interessante en opvallende overeenkomsten kennen. Beide zijn in hun loopbaan altijd voorloper geweest op het gebied van innovatie en technologie. En beide hebben na een loopbaan binnen multinationals hun carrière voortgezet als (zelfstandig) ondernemer. Bovendien hebben de Trendverkenners een uitgebreid netwerk en diverse neven-activiteiten waardoor ze eenvoudig toegang hebben tot nieuwe kennis en kennissen. Dat betekent dat ze weten waar ze over praten als ze op een podium staan.

Noem ze Trendverkenners, Innovatieversnellers, omdenkers, professioneel bemoeials, verhalenvertellers maar bovenal ondernemers en friskijkers.

Fountainheads daagt ondernemende mensen uit anders naar hun eigen toekomst te kijken. Bouman en Van Rooijen helpen je met het zichtbaar maken van tot nu toe onzichtbare kansen. Ze houden van het huidige tijdperk en bestuderen continu de trends en bewegingen die gaande zijn en merken dat leren en ondernemen vanuit de toekomst je verder brengt dan de gegevens uit het verleden te extrapoleren naar de toekomst. Er zijn zoveel nieuwe mogelijkheden en door anders te kijken zie je zoveel meer.

Na de eerste Wake-Up Call tijdens People’s Business in 2016 zijn de Fountainheads een vaste waarde in het programma van de People’s Academy. Verandering is de enige constante en daarom is een jaarlijkse update voor bezoekers een niet te missen onderdeel van onze line-up. Wat zou People’s Business ‘Metropool in Transitie’ zijn zonder verkenningen van de toekomst?

Fountainheads zijn veelgevraagde gastsprekers en staan circa 150 keer per jaar op een podium. Meer dan 25.000 mensen worden jaarlijks door beide heren geïnspireerd maar voelen zich vaak toch ook wel enigszins ‘prettig ongerust’ na de energieke presentaties. Bouman en Van Rooijen delen hun kennis in diverse blogs en columns en organiseren regelmatig Pecha Kucha Nights en VPRO Tegenlicht Meet-Ups.

Zorg ervoor dat je 2019 goed begint. Kijk mee in de keuken van anderen en ‘Gluur bij de Buren’. Laat je niet verrassen door anderen die graag jouw plaats in de markt willen overnemen. Haal je portie verbeelding op. Kom op 23 en/of 24 januari naar de plenaire kennissessie van People’s Business en bezoek de verdiepende Masterclass op de netwerkvloer.