People’s Business

People’s Business, het kloppend hart van de metropool Rotterdam-Den Haag is een hoogwaardig kennis- en netwerkplatform. In 2018 heeft zij als thema ‘Next Economy Metropool’ en geeft het businessjaar een inspirerende start. Wat heeft People’s Business jou te bieden?

Gedurende het jaar is People’s Business een hoogwaardig ontmoetingsplatform voor ondernemers die op zoek zijn naar samenwerking, verbinding, verdieping en inspiratie. Een stimulans voor innovaties van de toekomst.

Het netwerkevent heeft jaarlijks ruim 100 exposanten en meer dan 5.000 bezoekers. Hiervan valt 75% onder de ‘beslissers’ uit de regio. Op People’s Business bundelen veel exposanten hun krachten op paviljoens. Wij stimuleren de vorming van paviljoens. Dit is een perfecte manier om (nieuwe) relaties te ontmoeten en gebruik te maken van elkaars netwerk.

‘Beslissers’ uit het hogere segment van het bedrijfsleven hebben People’s Business al jaren hoog op de agenda staan. De unieke kruisbestuivingen tussen ondernemers zorgen steevast voor innovatieve oplossingen en creatieve ideeën. Een goede impuls voor de economische groei in de regio.

THEMA: NEXT ECONOMY METROPOOL

Steden zijn in beweging en moeten zich blijven ontwikkelen. People’s Business richt zich op onderwerpen die in de stad een grote rol spelen en (in)direct invloed hebben op het ondernemerschap. Zo hebben de 23 gemeenten van de Metropoolregio Rotterdam–Den Haag een routekaart vastgesteld voor een nieuwe economie met daarbij aandacht voor de snelle ontwikkeling van internettechnologie en de overgang naar schone energie. Er moet een fundamentele omslag komen in de manier waarop de samenleving en economie worden vormgegeven. People’s Business vraagt met het thema ‘Next Economy Metropool’ aandacht voor innoveren en het samen op zoek gaan naar nieuwe kansen.

Dit was tijdens het twee-daags event op 17 en 18 januari terug te vinden in onder meer een rijk gevuld kennisprogramma, ontmoetingsactiviteiten op de netwerkvloer met als doel het versterken en verbinden van de diverse deelnemers.

Het thema Next Economy Metropool uitte zich o.a. in de zogenoemde paviljoens die zich op het netwerkevent bevonden. Ondernemingen met raakvlakken, bundelden hier hun krachten. Denk aan een paviljoen voor bijvoorbeeld Port of Business, MKB Rotterdam / Sparta Rotterdam / Business Netwerk Rijnmond of gemeenten. Maar ook diverse netwerkclubs en partners versterken elkaar hier, zoals het CHIO Rotterdam, Business Open en Rotterdam Topsport. Uiteraard profileerden bedrijven zich ook individueel uitermate effectief. Zowel exposanten als bezoekers kunnen tijdens People’s Business dus gericht zaken doen.

Wat betekent Next Economy Metropool voor jou als ondernemer?
Vind je antwoord op People’s Business!

Met behulp van de subthema’s People’s Academy en People’s Network faciliteren wij zowel online als offline ontmoetingen op weg naar People’s Business, het tweedaagse netwerkevent in januari.

PAVILJOENS OP DE NETWERKVLOER

Op de netwerkvloer bundelden tijdens People’s Business 2018 veel ondernemingen hun krachten middels het vormen van een paviljoen. Denk aan de samenwerking tussen MKB Rotterdam met Sparta Rotterdam. Maar ook Port of Business, Rotterdam Topsport en CHIO Rotterdam waren weer van de partij met ieder een paviljoen waar diverse organisaties zich presenteerden. Uiteraard profileerden bedrijven zich ook individueel uitermate effectief.

WTC People's Business 1

PEOPLE’S ACADEMY


Plenair kennisprogramma

Op beide dagen vond het plenaire programma plaats vanaf 17.00 tot 18.15 uur. Tijdens deze kennissessies deelden inspirerende sprekers hun ervaringen en namen het publiek mee in het thema: ‘Next Economy Metropool’.

Masterclasses
De masterclasses zijn verdiepende kennissessies van 20 minuten in kleine theaters op de netwerkvloer. Alle Masterclasses hadden betrekking op het thema.

Dit jaar werden er onder andere masterclasses verzorgd door:
Social Seeder, RauwCC, Fountainheads en Greenport.

Gedurende het jaar vormt People’s Business een platform voor ondernemers die op zoek zijn naar samenwerking en verbinding, verdieping en inspiratie. Met behulp van het subthema People’s Academy faciliteren wij zowel online als offline ontmoetingen op weg naar People’s Business, het tweedaagse netwerkevent in januari.

PEOPLE’S NETWORK

Speeddaten
People’s Business biedt de mogelijkheid om te kunnen speeddaten met ondernemers uit de metropool Rotterdam-Den Haag. Het speeddaten wordt begeleid door een professioneel team. Gedurende een half uur zitten twee ondernemers iedere 5 minuten tegenover elkaar. In 30 minuten wisselt iedere deelnemer 6x door en op die manier heb je in een zeer korte tijd met 6 verschillende ondernemers kennis gemaakt. Na het speeddaten ontvangt iedere deelnemer per email de gegevens van alle deelnemers uit de eigen speeddate sessie, tenzij men aangeeft niet op de te distribueren lijst te willen staan en deze dan zelf ook niet zal ontvangen.

AANMELDEN PROGRAMMAONDERDELEN

Zowel voor het plenaire programma, de masterclasses, als voor speeddaten kon je je tijdens de registratie voor People’s Business aanmelden. Na de keuze van de programmaonderdelen tijdens het registratietraject was het middels de link in de bevestigingsemail mogelijk deze keuze nog aan te passen.

Blijf op de hoogte van onze bijeenkomsten door je in te schrijven voor de nieuwsbrief.