Thema People’s Business 2019: De metropool in transitie

Op zaterdag 24 juni was het zover, het nieuwe thema voor People’s Business 2019 is gelanceerd tijdens het CHIO Rotterdam!
We hadden een prachtige loge tot onze beschikking waar de relaties van Postillion Convention Centre WTC Rotterdam voor waren uitgenodigd. Zowel een middag- als avondsessie met tijdens het netwerken uitzicht op de piste waar prachtige wedstrijden te zien waren.

Om 16.15 uur was het moment daar om het nieuwe thema voor People’s Business 2019 bekend te maken: De metropool in transitie. De aanwezige leden van het Comité van Aanbeveling hieven gezamenlijk het glas.

In de afgelopen vergaderingen van het Comité van Aanbeveling hebben wij gesproken over de verschillende transitiepaden van de Next Economy Roadmap waar wij ons met People’s Business op willen richten. De 5 transitiepaden zijn:

· Smart Digital Delta: richt zich op de acties die nodig zijn om de connectiviteit van de regio te verhogen en de stap te maken naar een digitale economie: betere digitale verbindingen, netwerken, platforms en data.
· Smart Energy Delta: richt zich op de acties die nodig zijn om een infrastructuur op te zetten voor hernieuwbare energie: slimme netwerken, nieuwe schone energiebronnen, conversie- en opslagtechnologie.
· Circular Economy: richt zich op de acties die nodig zijn om het gebruik en hergebruik van hulpbronnen en reststoffen in onze regio mogelijk te maken.
· Next Education: richt zich op de acties die nodig zijn om mensen beter aan te sluiten op de veranderende arbeidsmarkt.
· Next Society: richt zich op de acties die nodig zijn om de organisatiekracht vanuit de burger zo goed mogelijk te faciliteren en werkzoekenden aan het werk te helpen.

Wij focussen ons met People’s Academy op 1 transitiepad, namelijk Circular Economy. Met het plenaire programma gaan we op dit transitiepad de diepte in en middels de theaters op de vloer worden specifieke onderwerpen verder uitgelegd. Op deze manier blijft het thema voor de deelnemers en bezoekers helder en tastbaar, maar toch ook uitdagend en prikkelend.

Leave a Reply

Geniet van extra exposure Exposeer op People's Business